2020-10-21 09:08:15• hírek • Bede Emőke

Teherautók és buszok a rendőrség célkeresztjében

Október 12-i kezdettel ismét egy egyhetes, európiai szintű ellenőrzési kampányhoz csatlakozott a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti osztálya. Ennek során a tehergépkocsik és a 8+1 férőhelyesnél nagyobb személyszállító járműveket vonták górcsó alá.

A sokadik alkalommal megszervezett Truck and Bus nevű akció célkeresztjében - ahogy arra neve is utal - a teherautók és az autóbuszok álltak, melyekből a hét nap leforgása alatt több mint kétszázat sikerült ellenőrizni. A hatóságiak elsősorban a vezetési- és pihenőidőt, a biztonsági öv használatát, a tachográf megfelelő működését, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok tartását vizsgálják, ugyanakkor nem mulasztották el ellenőrizni a tehet- vagy személyszállításhoz szükséges hivatalos dokumentumokat sem. A korábbi akciókhoz képest azonban ez alkalommal azt is vizsgálniuk kellett az egyenruhásoknak, hogy a forgalom résztvevői betartják-e a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett óvintézkedéseket.


Az október 12–18. közötti időszakban zajló tevékenység során a rendőrség összesen 107 helyszíni bírságot szabott ki, melyeknek összértéke megközelíti az 52 ezer lejt. Ezek közül 93-at a tehergépkocsik vezetőire róttak ki, 14-et pedig a személyszállítókra - tájékoztatta híroldalunkat a hatóság.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: